jueves, 17 de noviembre de 2011

PUNTA PAM A PAM I MIRADOR DE SANT JOAN - DEL PITU I LA NURIA

De nou aprofito la tranquil·litat de l’estiu per  fer un nou itinerari d’escalada a Montserrat. És una nova via feta amb mentalitat de gaudir amb tranquil·litat i seguretat d’un matí de bar – escalada – bar amb els amics,  i si és possible mirar de arreglar les injustícies del mon amb una cervesa al davant.

 (Aprofitant que aquestes agulles ja alberguen un homenatge a un gran personatge per l’escalada montserratina, he volgut dedicar aquesta via als que vàrem ser, per ordre cronològic, els meus ídols, mestres i companys.)
 
És per aixó que es diu la via del Pitu i la Núria

Si no voleu patir, amb 14 cintes exprés trobareu un itinerari que no passa del IV+ / Ae. El més agosarats sempre podeu prescindir d’alguna, i forçar en lliure per donar-li més emoció.)

Aproximació :  Des de l’estació superior del funicular de Sant Joan, pujar a l’ermita de S. Joan  i un cop passada aquesta agafar el camí que baixa cap al Serrat de La Mònica (marques blaves).  Seguint-lo  passarem per el costat de la repisa que separa la Punta Pam a Pam del Mirador de Sant Joan, al costat del Bassal dels Corbs. Seguim baixant un bon tros, encara que sembli que el camí s’en va mol cap a l’esquerra.  Seguim baixant fins un punt en que el camí fa un gir mol tancat de quasi 300º a l’esquerra. D’aquest angle surt un petit camí, a la dreta, una mica dissimulat per la caiguda de uns arbres secs, que al pocs metres es fa mes evident. Seguint-lo passarem per el peu de la bonica via dedicada al  J. Barberà pels germans Masó. Seguir uns metres més enllà el camí i desprès d’un petit gir, la paret queda a uns 5/6 metres amunt a la nostre dreta, amb el començament de la via (parabolt visible).
Descens : Caminat, i en 5 minuts estarem un altre cop a l’ermita de Sant Joan
la via del Pitu i la Núria

L-1  50 mt   III / IV  . . . . . . . . . . .12 xapes
L-2  30 mt   IV / V / Ae / V / I   .  14 xapes
L-3  25 mt   III / II    . . . . . . . . .  .   3 xapes
L-4  40 mt   III / IV / IV+ / III  . .  11 xapes
L-5  40 mt   V /Ae /V / IV/  III   .  14  xapes

No hay comentarios:

Publicar un comentario