lunes, 6 de julio de 2009

TRAVESSANI - LOS TOCHOS

Si bien la oferta de vías largas puede no satisfacer a los más exigentes, en cuestión de escalada deportiva la cosa cambia sensiblemente. Cuando nos damos una vuelta por los alrededores del refugio comprobamos las tremendas posibilidades para esta modalidad, cientos de pequeñas paredes se reparten por los cuatro puntos cardinales. Desplomes, muros, rampas, fisuras, todo sobre un granito limpio y agradable. Al precio de dos horas de camino, disfrutaremos de un paisaje de fondo difícilmente superable y, si elegimos el sector que más nos conviene, de algunos de los mejores muros graníticos que podamos imaginar.
Alrededor de 200 vías cortas y de diversa índole nos esperan, con dificultades entre el IV y el 8a+, pero cuando estamos allí comprobamos que no son nada comparado con lo que se puede hacer.
Como los mejores sectores, yo recomendaría: El Vermell, La Jaula de las Locas, La Placa del Edén y Al Este del Edén.
A veces tanta roca da asco.














3 comentarios:

  1. ABSOLUTAMENT d'acord.

    DESENES DE POSSIBILITATS POTENCIALS ENCARA...el bloc no hi està explotat i en paret només s'han recorregut les zones de fissura.

    Com a zones "10", per la seva escalada única, jo hi afegiria el SANTUARI 2, amb vies inoblidables com "El contrato del dibujante" (7a+) i la "Tentacion de la Carne" ( 7b+). PLaques inclinades de `microrregletes...brutals. Els 6c i 6c+ de la dreta també són d'antologia.

    Al Santuari h ha coses molt interessants, la "cuñaoooo"(7b) és una via molt i molt bona...

    Vies com "clara LLuna"(6c), "fanatiokpatrik"(7b+),"Gisela" (7a+), Fun -Fun (8a), Karma99 (8a/a+) a l'EDEN són INSUPERABLES.

    A la Jaula "MOntgrony" i Toma Moreno ( 6c's), i el 7a de més a la dreta...un tripi.

    Al ESTE del Eden, SUPERCRACK (7a+), brutal, i GLOBALIZACIÓn DEPREDADORA ( 7c+), un viatge...



    Al Vermell el 6c, la Bajame una estrella ( 7c+/8a), la MURIEL ( 8a), la LILAFASOL ( 8a)...i esta pendent de obrir/equipar una obre d'art amagada...

    T'has oblidat el TABLETOM (o es considera CAVALLERS?? NOmés QUATRE vies de 6b+ a 8a+...El 6b+ és interessant, però la DIVERTIM-NOS FINS MORIR ( 7b+ 40 mts de fissura perfecta) o la ASCENSOR PARA EL CADALSO ( 8a+ 30 mts ULTRAESTETIC i GALACTICS) són vies que haurien de constar en un catàleg de les millors de catalunya.

    El REFU VNTOSA i CALVELL és una bona base per anar descansat ales vies ( aproximacions màxim 25 minuts i bastant planes un cop etsal refu)...en general 5/10 minuts als sectors més propers.

    El grau de moltes vies esta per confirmar. Les més durestenen pocs rotpunkts, i sha partit de les primeres vies que es van equipar amb aquets graus, una mica matisades, com a referència...ANIMEU-VOS!!!!

    ResponderEliminar
  2. El Tabletom es un poco ambiguo, a mitad de camino.

    ResponderEliminar
  3. Ups perdó..

    Al Vermell no hi ha la LILAFASOL...es diu LILITAWILDSTYLE...tanta LILA ja em lia...

    També havia obviat una bona i ALTA via de paret ( curta)...a COMALESPADA la "NO GURU" (7a)...tres llargs, 6b+, 7a i IV+...equipada completament...

    ResponderEliminar