jueves, 30 de abril de 2009

Montrebei: !!!A pagaaaaar...!!!

La Caixa de Catalunya, ahora cobra 3 euros por acceder al aparcamiento de Puente de Montañana, con derecho a pernocta. Igualmente el Montsec de l’Estall lo tiene como espacio en custodia, que no se lo que es pero que no pinta nada bien.
Veo que mejoramos día a día, gracias a los bancos y su inquietud ecológica.

8 comentarios:

  1. una torrecullunada!
    la custòdia és va inventar als usa on s'és molt més lliure que aquí per fer el que vulguis amb els teus terrenys, com una manera de garantir la conservació de certs llocs amaneçats

    la versió catalana de l'assunto a:
    http://www.custodiaterritori.org/portalcustodia/
    en funcionament des dels 2000..

    des d'abans de constituir la XCT, la Fundació Territori i Paisatge - ara Àrea de Territori i Paisatge de l'Obra Social Caixa Catalunya - ja optava per la compara dels terrenys: Planes de Son, muntanya d'Alinyà, Montrebei... ja veus, llocs 'tremendament' amenaçats.
    http://obrasocial.caixacatalunya.es/osocial/main.html?idioma=2

    Més concretament són ells els que van impular la 'domesticació' del congost de Montrebei (=passamans + bancs), diuen, perquè l'ajuntament estava preocupat que la gent no es fes mal. Normal, la gent és estúpida i té tendència a tirar-se pels llocs. També diuen, amb la col.laboració d'IPCENA, busquen avals no sigui el cas que se'ls critiqui massa. El resultat = fa cosa de 3-4 anys els hi van destrossar tot, algu rebotat i poc amic de tanta domesticació, amant de la virginitat i el caràcter feréstec que fins llavors havia tingut el lloc. Ho van tornar a muntar tot, però amb material a bomba de terroristes.

    Si ara fan pagar no fan més que confirmar la seva voluntat de 'institucionalitzar' el congost de montrebei com un recurs turístic. S'acaba la tranquil.litat del lloc, de fet ja fa dies que si passes per allà un finde, tant des del N com des del S hi trobes 'dominguerus', kleenex's, i soroll per tot arreu els findes i dates senyalades

    vaya merda tot plegat

    suma y sigue

    espera el dia que es posin plastes a Alinyà (Perles, roc galliner, canelles... tot allò és 'seu')

    ResponderEliminar
  2. Se aprende rápido todo lo malo del extranjero. Por ahí existen un montón de sitios en los que tienes que pagar para acceder, vayas a caminar, escalar o rascarte dónde te pique. A veces las cifras se elevan hasta 6 euros por persona y día, una pasta.
    Por aquí esto no pasaba, pero vamos encarrilando el terreno. Creo que cosas como estas deberían ser el verdadero motor de arranque que canalice las acciones de los escaladores.
    Ya veremos como acaba, pero supongo que mal, y que cada vez irá a peor. Además, a la mayoría de la gente ya les parece bien que se pague por acceder al medio natural (según una encuesta realizada hace años por el parque nacional de aquíelcostat), de cuanto más lejos venían, más pagarían. Como es para la conservación ¿¿¿??? del medio, lógico ¿no?
    Igualmente se trata de un nuevo ingreso para aliviar la terrible crisis que sufren los pobrecitos banqueros. Snif.

    ResponderEliminar
  3. Llamémoslo la RENATURALIZACIÓN CAPITALISTA... Adelante con la Naturaleza Privada...! Que vaya quien pueda pagar y el resto pues... QUE SE JODA! Y luego lo llamarán Obra Social de La Caixa!!!
    Hasta la vista alpinista

    ResponderEliminar
  4. el seu dia vam fins i tot preparar una proposta d'unes jornades sobre la regulació de l'escalada, a organitzar amb la FEEC. Vam aturar la iniciativa a l'espera que es celebressin eleccions. Ara estem mirant de reprendre l'assumpte, i podem incloure també la regulació a l'accés de les zones d'escalada. Ja t'avisarem i participem tots els qui vulguem donar-li un toc al tema
    salut!

    ResponderEliminar
  5. Edu,

    Jo estic al lloro per reprendre la proposta. Posem-nos en marxa.

    Sobre el Congost, si no vaig errat, lo més trist és que la taxa de parking serveix per pagar a l'Oriol, un dels guardes que abans cobrava un "sou" de Caixa Catalunya i ara s'ha de conformar amb les engrunes o anar al paro.

    Si estic equivocat, si us plau, que algú em corregeixi.

    ResponderEliminar
  6. Muy triste noticia Luichy.
    Y yo me pregunto: ¿Que pasa si no pagas y pasas?

    Salu2

    ResponderEliminar