lunes, 3 de junio de 2024

MANIFESTACIÓ 9 DE JUNY A MONTSERRAT


 

 

Aquest pròxim diumenge 9 de Juny, a les 3 de la tarda, en el Monestir de Montserrat, tindrà lloc un acte reivindicatiu i silenciós per part dels escaladors.
És un fet històric i la primera manifestació d'aquest tipus al nostre país… i potser en el món sencer.
En el cas concret de Montserrat , personalment afegiria que es desmantelli immediatament la subcomissió d'escalada. Formada per una sèrie de persones triades a dit i totalment opaques. Aquests professen una clara devoció per l'excessiu purisme i van en contra de la gran majoria d'escaladors, molt mes plurals. Un filtre ètic i ple de favoritismes i amiguismes. Quan existeixen tantes ètiques com escaladors. Una cosa totalment feixista i fora de lloc avui dia.
En cas que la seva existència sigui una imperiosa necessitat, que es torni a formar, partint de zero però de forma totalment transparent i amb representants de totes les modalitats que es practiquen a la muntanya. Tant artificial, com a clàssica, desequipada o esportiva. Només d'aquesta manera es garantirà una visió real i representativa.
D'altra banda, aquest manifest deuria també estendre's a la resta del país: Lleida, Tarragona i Girona, on igualment hi ha hagut alguna barbaritat i segueix havent-la.
Ceo que els escaladors, aperturistes i equipadores estem farts de què se'ns tracti com a delinqüents. Mes quan estimem la naturalesa molt mes que molts funcionaris. hem assistit a reunions amb delegats de Medi Natural, hem desequipat vies (tant temporal com totalment), col·locat cartells, no escalat en parets conflictives, respectat èpoques de nidificació i preguntat a tècnics i agents rurals abans d'equipar en nou sector.
Encara així no sentim assetjats i hi ha diversos exemples: sembles senceres tancades durant tot l'any; sectors desequipats (siguin “il·legals”, com diuen ells, o no); vies desequipades, que s'havien obert fins i tot amb permís; multes o amenaces de multes per escalar en llocs on no existeix una mínima senyalització que indiqui el contrari… i així podríem enumerar un llarg etcètera.
El que és clar és que cada dia hi ha una petita (o gran) volta de rosca mes i a poc a poc, ens van limitant el terreny. És per això que penso que tots hauríem de reservar-nos diumenge que ve a la tarda i trobar-nos cordial i silenciosament en el monestir per a mostrar la nostra disconformitat amb el mode en què s'està portant aquest tema a Montserrat… i la resta del país i que vegin que no som quatre, si no 4000.
Podria ser el principi d'alguna cosa, hauria de ser el principi d'alguna cosa.
Ens veiem el diumenge.

 

 

Este próximo domingo 9 de Junio, a las 3 de la tarde, en el Monestir de Montserrat, tendrá lugar un acto reivindicativo y silencioso por parte de los escaladores.

Es un hecho histórico y la primera manifestación de este tipo en nuestro país… y quizás en el mundo entero.

En el caso concreto de Montserrat , personalmente añadiría que se desmantele inmediatamente la subcomisión de escalada. Formada por una serie de personas elegidas a dedo y totalmente opacas. Estos profesan una clara devoción por el excesivo purismo y van en contra de la gran mayoría de escaladores, mucho mas plurales. Un filtro ético y pleno de favoritismos y amiguismos. Cuando existen tantas éticas como escaladores. Algo totalmente fascista y fuera de lugar hoy en día.

En caso de que su existencia sea una imperiosa necesidad, que se vuelva a formar, partiendo de cero pero de forma totalmente transparente y con representantes de todas las modalidades que se practican en la montaña. Tanto artificial, como clásica,  desequipada o deportiva. Solo de esta forma se garantizará una visión real y representativa.

Por otro lado, este manifiesto debería también extenderse al resto del país: Lleida, Tarragona y Gerona, dónde igualmente ha habido alguna barbaridad y sigue habiéndola.

Ceo que los escaladores, aperturistas y equipadores estamos hartos de que se nos trate como a delincuentes. Mas cuando amamos la naturaleza mucho mas que muchos funcionarios. hemos asistido a reuniones con delegados de Medi Natural, hemos desequipado vías (tanto temporal como totalmente), colocado carteles, no escalado en paredes conflictivas, respetado épocas de nidificación y preguntado a técnicos y agentes rurales antes de equipar en nuevo sector.

Aún así no sentimos acosados y hay varios ejemplos: pareces enteras cerradas durante todo el año; sectores desequipados (sean “ilegales”, como dicen ellos, o no); vías desequipadas, que se habían abierto incluso con permiso; multas o amenazas de multas por escalar en lugares dónde no existe una mínima señalización que indique lo contrario… y así podríamos enumerar un largo etcétera.

Lo que está claro es que cada día hay una pequeña (o gran) vuelta de tuerca mas y poco a poco, nos van limitando el terreno. Es por eso que pienso que todos deberíamos reservarnos el próximo domingo por la tarde y encontrarnos cordial y silenciosamente en el monasterio para mostrar nuestra disconformidad con el modo en que se está llevando este tema en Montserrat… y el resto del país y que vean que no somos cuatro, si no 4000.

Podría ser el principio de algo, debería ser el principio de algo.

Nos vemos el domingo.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario