jueves, 12 de abril de 2012

NUEVAS RESTRICCIONES TEMPORALES


Me hago eco de las últimas regulaciones temporales en varios sectores de Montserrat: Vermell del Xincarró, La Desdentegada y Pollegó Est.


COMUNICAT SOBRE LES MODIFICACIONS TEMPORALS EN LA REGULACIÓ DE L'ESCALADA AL PARC NATURAL DE LA MUNTANYA DE MONTSERRAT


En l'Acord sobre la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat signat al 2008 s'incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l'any, es regulaven les activitats esmentades amb l'objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants al Parc Natural.

Després del treball de camp efectuat fins a 11 d'abril de 2012, el cos tècnic del Patronat de la Muntanya de Montserrat ha pres la decisió d'obrir per a aquest 2012 quatre zones on es regulava l'escalada i tancar una nova zona on s'ha detectat una nova espècie.

Així doncs:

-    Es pot escalar lliurement durant el que resta d'aquest any 2012 a les zones C1 (Plecs del Llibre - Montgròs), C4 (Mullapans), C5 (Santa Cova) i C7 (Degotalls). En la zona C1 no s'ha detectat activitat enguany, mentre que a la resta de zones tot i detectar-se activitat no s'hi ha pogut confirmar la reproducció de les aus.

-    De manera temporal per a aquest període de nidificació, no es permet ni l'escalada ni el descens de barrancs o canals equipades a la zona del Vermell del Xincarró fins al Pas del Príncep (per a la concreció de l'espai regulat vegeu el polígon grafiat en color fúcsia en el mapa annex). En aquest cas es tracta d'una nova espècie d'au rupícola que fins ara no es té constància que hagi criat en temps històrics a Montserrat.

    Abans de prendre la decisió de regular aquestes activitats a la zona Xincarró-Pas del Príncep ja s'ha provat de no efectuar cap limitació a l'escalada, vies ferrades i canals equipades durant els anys 2009, 2010 i 2011. En aquests anys, tot i haver-hi presència de l'espècie en qüestió, aquesta no va arribar a fer niu, suposadament per molèsties humanes (helicòpters, escalada, barranquisme). Contrasta la situació d'aquesta espècie en el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt on en el primer any on es detecta de manera continuada l'espècie ja es produeix el primer èxit reproductiu amb un poll que s'envola l'estiu del 2011.

    Fruit del seguiment intensiu que s'efectuarà a la zona durant la resta de mes d'abril, s'espera poder reduir l'àmbit de limitació de les activitats esmentades en les properes setmanes.

    Agraïm la col•laboració i el respecte d’aquesta regulació temporal a tot el col•lectiu d’escaladors i practicants de canals equipades. Emetrem un nou comunicat amb les cotes i límits més precisos de la zona regulada.


Anexe al comunicat de regulacions de l’escalada vies ferrades i canals equipades

Per la presència i nidificació de rapinyàires protegits en el sector de la Roca de la Palleta, s’amplia temporalment el sector B1- Pollegons afectant al Pollegó Est fins el 30 de juny.

•    Vies afectades: Unicorn, Sorpresa, Terra de Nòmades, Cosmos Factory i fins la Canal de l’Artiga Alta. Aquesta canal queda igualment afectada i no es permès realitzar ni l’ascens ni descens.


Paret dels Diables i Paret de Sant Jeroni- Serrat del Moro

•    Per aquest any 2012 es pot escalar sense restriccions en ambdues paretsPatronat de la Muntanya de Montserrat

Abril de 2012

1 comentario: