jueves, 17 de noviembre de 2011

LA PAPARRA - BALBINO LOPEZ MENDEZ

Una nova via per els practicants de “Baring” (bar-escalada-bar), el company Joan Prunera, tenia el projecte de fer una via fàcil i còmoda com la “Joan Marc”  al Gorro i posar-li el nom del seu gran amic, mort aquest hivern passat. Un dia, tot escalant, em va comenta el seu projecte, que coincidia amb un itinerari que tenia Jo en cartera, així que em vaig brindar a assessorar-lo i acompanyar-lo.
Així a nascut la via : BALBINO LOPEZ MENDEZ  a La Paparra.

Sortint de la estació superior del funicular de Sant Joan, “Pla de les Taràntules”, seguim el camí de Gorros, passem el Gorro Frigi, fins a trobar el camí que baixa al Sentinella i que esta a la nostre esquerra una mica abans de arribar al Mirador.
   L 1   35 mets III / II   5 bolts

   L 2   35 mets  III – IV – IV+ 
                         IV   11 bolts

    L 3   20 mets   III – II    4 bolts

    L 4   25  mets  III – II   5 bolts

    L 5   20  mets  III –  V (o 2
                  passos Ae) – IV  
 

Aproximació
Baixem fins el Sentinella i just desprès de passar el Fusell, a la nostre esquerra, una fita marca la entrada, un camí ens porta en uns 15/20 metres fins una canal fastigosa, seguir-la durant uns 20/30 metres mes i ja estarem a peu de via. Un Bolt groc marca la R0,

Descens
Baixem caminant en direcció al Gorro en 3/4  minuts estarem al camí que ens porta a la estació superior del funicular “Pla de les Taràntules.
               6 bolts

No hay comentarios:

Publicar un comentario