lunes, 26 de mayo de 2014

MONTSENT DE PALLARS

Otro descubrimiento y posterior explotación por parte de los hermanos Ullastre. Aunque parece ser que ya existía algún itinerario anterior y no divulgado, que sigue sin estarlo, nos brindan por el momento un par de propuestas variadas e ideales para conocer un nuevo sitio. Seguro que no defraudará a las mentes más abiertas y con ganas de descubrir buenos y bonitos lugares, lejos de los malos rollos que corren en la actualidad y que me hacen avergonzarme de ser escalador. Por mi parte ya he quedado para ir a echarle un vistazo al Esperó SW en cuanto se conjuguen ciertos astros.

12 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. L'esperó sud-oest directe ja estava obert per Gerber i Santi al 2006, la via realment es diu "Dios Vacator", i per tant han afegit 2 xapes a la via que ja estava oberta.

    Al Pilar Roig hi vam obrir una via més a la dreta de la que està ressenyada que es diu "La Gola del Llop" (6b), també sense xapes.

    Al segon pis de l'Esperó Sud Oest , a la part esquerre, hi vam obrir una altre via "Quatre Llaunes" (6a expo), en clean també, com totes.

    ResponderEliminar
  3. Minipunt pel Luichy i semàfor d'aliens vermell per en Gerber.

    Ara el Gerber es vol guardar la paret per ell solet... Quina diferència de mentalitat!! Luichy divulgant info sobre parets noves enfront als "secretistes" que volen obrir i obrir per després això si divulgar-ho amb vídeos xulíssims de vimeo -youtube pijo- a la seva web super molona. Doncs que n'aprenguin! Gerber i Santi, volíeu mantenir en secret les obertures i us ha costat que us trepitjin les línies. I a sobre demanen que no s'afegeixin més xapes... Joder 2 xapes en més de 200m crec que no s'allunya gaire de la filosofia trad!! Si penses el contari és que no coneixes els efectes d'en Jordi Brasil o en Guillem Arias.

    De nou, quina diferència! L'afany aperturista d'en Gerber &co. contra la col·laboració desinteressada d'en Luichy.

    Luichy, no ens coneixem, però gràcies per anys de bones ressenyes. Bé, bones, regulars i algunes no tant bones!

    ResponderEliminar
  4. Esto no tiene nada que ver con estilo trad o no trad. Es el afán aperturista moderno contra el compartir con la comunidad escaladora. Gerber, te han descubierto el descubrimiento, ahora no rabies por no divulgar a tiempo.

    ResponderEliminar
  5. Anonim, no era cap secretivo, aquest lloc es veu des de la nacional que passa per Senterada i des del Port del Cantó també s'intueix que allà hi ha roca. Simplement informo sobre les vies que vam obrir. Mai hem tingut cap interès en tenir llocs en secret al contrari, per això publiquem tot el que podem a escaladatradicional.com, on tothom està convidat a publicar vies d'escalada neta, i de fet aquesta ressenya ja estava publicada al antic blog, però un no sempre té tot el temps que voldria per publicar-ho tot i tenir-ho tot actualitzat. Res mes.

    No sé què hi té a veure això amb els vídeos del youtube. Al vimeo crec que no hi hem publicat mai.

    ResponderEliminar
  6. He parlat amb l'Ullastre i em principi es publicarà tot al Vertex ben aviat

    ResponderEliminar
  7. Guillem me envía este pequeño escrito, y con el que estoy totalmente de acuerdo.

    “El Gerber, la tardor passada, li costava ubicar amb exactitud les seves pròpies vies ja que no tenia res dibuixat. Ara, un cop ha vist les nostres fotos, se l´hi ha refrescat la memòria de cop i ja té clar per on passen. Curiós, no? Això, també ho podria fer qualsevol altre abans que ell.

    No hi ha certesa absoluta de que ell hagi estat el primer en haver escalat en aquesta zona.

    En conclusió:

    1) el senyor Gerber, com és prou gran, ja es cuidarà de defensar i divulgar les seves vies.

    2) la via del PILAR ROIG que quedi com a primera ascensió a càrrec dels germans G. i F. Ullastre.

    3) la via de l´ESPERÓ SUD-OEST DIRECTE que quedi com a primera ascensió divulgada a càrrec dels germans G. i F. Ullastre.

    Guillem Ullastre.”

    ResponderEliminar
  8. De moment i fins que no apareguin fotos no podem demostrar que la via on s'hi han afegit xapes ja existia. Segons pensa el sr Ullastre, possiblement sóm uns mentiders. Si no hi ha info no hi ha res. Potser si. Per altre banda la norma de respectar les vies existents és una norma no escrita. Igual que tampoc està escrit que no es puguin trepitjar les vies dels altres, no ho diu en cap paper. El que volem dir amb això és que al final res està escrit, tothom pot fer el que vulgui i en el fons tot es basa en el respecte o el no respecte. I pel què tinc entès els srs Ullastre sabien de l'existència d'itineraris en aquesta zona abans d'anar-hi. Tot i això es van emportar l'espitador.

    Ah i per lo de ser els primers ens la bufa, si els srs Ullastre volen haver estat els primers, endavant cap problema, els cedim la primera, l'únic que ens preocupa és la instal·lació d'anclatges fixes en una via ja existent. Potser hi ha gent que li agrada veure xapes, ens sembla molt bé. A nosaltres no.


    ResponderEliminar
  9. "No hi ha certesa absoluta de que ell hagi estat el primer en haver escalat en aquesta zona."

    Penjo el link de les fotos de la 1a. No és just que a sobre ens tractin de mentiders.

    https://plus.google.com/photos/108017423179730716814/albums/6018553698864082529?banner=pwa

    ResponderEliminar
  10. Estem llegint aquests comentaris i ens sorprén,
    i ens decepciona.
    Ens sorprén perquè ja fa anys que s'escala al Montsent de Pallars, gràcies a la divulgació de l'activitat del Gerber, al Bar Astoret,Refugi Colomina i Estany Gento.
    Ens decepciona profundament l'interés que veiem en la recent divulgació.

    ResponderEliminar
  11. va, pareu que al final em fareu plorar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Senyors, ja està tot aclarit i no cal discutir més: parlant, la gent s´entén...
      Salut i a escalar força!!

      Eliminar