lunes, 24 de junio de 2024

GRAU DELS MATXOS 1









El Grau dels Matxos és una extensa paret, d’una mica mes d’un km., equipada fa relativament pocs anys i que, ràpidament s'ha convertit en una de les zones mes visitades d'aquesta part de Catalunya.
Els motius són molt clars: curta aproximació, gran quantitat d'itineraris de graus mitjans i qualitat suprema en tots ells. La bona feina dels equipadors ha fet la resta.
Va ser en el 2003 quan Pep Vila, equipa els primers itineraris. Pep és un gran escalador local, amb una inquietud tal que li situa com equipador en gairebé totes les parets que envolten la seva casa, ampliant horitzons allà on faci falta.
En el 2004 s’hi posa Miquel Puigdomènech i en el 2006 s’hi suma Jordi Ricart. Juntament amb equipadors com l’Aitor Miralpeix, Oscar Llop.. i altres esporàdicament, la paret s'ha anat desenvolupant fins a sumar mes de 200 itineraris, tots ells realment bons. Sens dubte, el major treball ve donat per la qualitat de la roca, arenisca variable. Això es tradueix en llargues hores de neteja, sumat a la necessitat de col·locar ancoratges fiables i de qualitat. Equipaments lents, treballosos i cars, que tots hem de valorar en la seva justa mesura.
El cas és que avui dia aquesta paret resulta molt freqüentada, com algunes altres de Catalunya, i la convivència i el respecte resulten fonamentals per a poder continuar gaudint de meravellosos dies d'escalada.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario