domingo, 9 de junio de 2024

ESPERÓ DEL MISTIC I MANIFESTACIÓ




 

Contra tota predicció meteorològica, ahir vam poder escalar. De totes les tempestes anunciades, només van caure 4 gotes mal comptades. D'aquesta forma vam poder: Miki Matutano, Armand Ballart i jo repetir l’Esperó del Mìstic. Preciosa via que havia escalat fa gairebé 40 anys i que ens va agradar molt a tots.
La segona part del dia estava consagrada a la manifestació “Parets Lliures”
Crec que va ser tot un èxit i que va aconseguir congregar un bon nombre de persones reivindicant el seu dret a escalar.
Aquest és l'eslògan d'entrada, però darrere hi ha alguna cosa mes que esperem que es vagi desenvolupant amb el temps.
De moment un representatiu número es va presentar ahir en el monestir, abrigallats per les signatures d'altres tantes, i que anirà en augment els pròxims dies. Punt de partida per a iniciar algunes xerrades i negociacions.
D'altra banda, es va tirar molt en falta la presència i suport d'algun membre de la junta de la FEEC, ja que allí estàvem part dels seus associats, i consegüentment ens agradaria sentir-nos representats i defensats. Esperem que pròximament canviïn la seva actitud.
M'agradaria aclarir l'eslògan i el jo interpreto. En absolut es tracta de no respectar espècies protegides, a més existeixen una sèrie de lleis que, ens agradin o no, cal respectar. Simplement és que s'apliquin amb criteri i no exagerant l'àmbit o l'època. Exemples podem posar molts, però no és el moment.
Que es tanquin durant tot l'any parets o valls senceres, potser també és una mica exagerat.
Que uns senyors decideixin qui pot obrir una via, segons els sembli a ells (subcomissió) em sembla alguna cosa també fora de lloc i, molt especialment, com s'emporta a Montserrat. De forma totalment feixista i autoritària. Dissolució ja.
D'altra banda, hauria de ser el punt de partida i estendre's a la resta de Catalunya, on el problema és el mateix. A Montserrat, simplement s'ha encès la flama.
Però perquè això tiri endavant, és necessari el suport de totes les persones afectades, per una vegada en la vida hauríem d'unir-nos en un front comú.

Final del formulario

 

 

Contra toda predicción meteorológica, ayer pudimos escalar. De todas las tormentas anunciadas, solo cayeron 4 gotas mal contadas. De esta manera pudimos: Miki Matutano, Arman Ballart y yo repetir l’Esperó del Mìstic. Preciosa vía que había escalado hace casi 40 años y que nos gustó mucho a todos.

La segunda parte del día estaba consagrada a la manifestación “Parets Lliures”

Creo que fue todo un éxito y que logró congregar un buen número de personas reivindicando su derecho a escalar.

Este es el slogan de entrada, pero detrás hay algo mas que esperamos se vaya desarrollando con el tiempo.

Por el momento un representativo número se presentó ayer en el monasterio, arropados por las firmas de otras tantas, y que irá en aumento los próximos días. Punto de partida para iniciar algunas charlas y negociaciones.

Por otro lado, se echó muy en falta la presencia y apoyo de algún miembro de la junta de la FEEC, puesto que allí estábamos parte de sus asociados, y como tales nos gustaría sentirnos representados y defendidos. Esperemos que próximamente cambien su actitud.

Me gustaría aclarar el slogan y lo yo interpreto. En absoluto se trata de no respetar especies protegidas, además existen una serie de leyes que, nos gusten o no, hay que respetar. Simplemente es que se apliquen con criterio y no exagerando el ámbito o la época. Ejemplos podemos poner muchos, pero no es el momento.

Que se cierren durante todo el año paredes o valles enteros, quizás también sea un poco exagerado.

Que unos señores decidan quien puede abrir una vía, según les parezca a ellos (subcomisión) me parece algo también fuera de lugar y, muy especialmente, como se lleva en Montserrat. De forma totalmente fascista y autoritaria. Disolución ya.

Por otro lado, debería ser el punto de partida y extenderse al resto de Catalunya, donde el problema es el mismo. En Montserrat, simplemente se ha encendido la llama.

Pero para que esto tire adelante, es necesario el apoyo de todas las personas afectadas, por una vez en la vida deberíamos unirnos en un frente común.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario